Ovenvande forbinder byen og søen

I et samarbejde med Laban Arkitekter er smykkefirmaet Pilgrim og ejendomskoncernen DOMIS gået sammen om at udvikle boligprojektet Ovenvande i Skanderborgs erhvervsområdet, hvor Pilgrims gamle lagerbygninger lå. Målet er at skabe et levende område, der tilfører byen værdi og giver både indflyttere og resten af byens borgere et samlingssted, der forbinder byen og søen. Byggeriet omfatter 45 lejligheder, der spænder vidt i størrelse fra 70 m2 til 199 m2.

Laban Arkitekter står for det arkitektoniske udtryk og udformningen af området, og de har med deres forslag ramt ønsket fra Pilgrim om at åbne byen op som en levende og integreret bydel. Med stor variation og individualitet bryder lejlighederne med den traditionelle boligtænkning og ved at skabe et rum, hvor privatlivet forenes med et offentligt tilgængeligt og levende byrum.

Tanken er at skabe nye muligheder for byens borgere ved at gentænke gaderummet, så bymidten og Lillesø forbindes. Området omkring lejlighederne holdes trafikfrit og kombineres med grønne arealer, og på den måde åbnes byen op til søen, mens arealerne udnyttes fuldt ud. Det højner oplevelsen af Skanderborg midtby og skaber værdi for alle byens borgere ved at tilføre nyt liv til området.

Central placering midt i byen
Den centrale placering midt i byen gør, at man fra lejlighederne har kort afstand til det levende kulturliv i centrum af Skanderborg samt gode indkøbsmuligheder blandt andet hos indkøbscenteret Blooms.

”Det er målet at skabe en offentligt tilgængelig og levende bydel til fordel for hele byen. Med et åbent byrum forbindes byen og søen, så alle får mulighed for at udnytte områdets fulde potentiale,” fortæller Morten Elmgaard, home Skanderborg.

Samtidig ligger lejlighederne tæt på Lillesø og naturområdet omkring, som gør det nemt at føre en aktiv livsstil midt i et skønt naturområde. Med det offentlige udeareal omkring lejlighederne åbner området op for søen og resten af midtbyen og indbyder til, at alle borgere i Skanderborg kan bruge byrummet.

Individuelle lejligheder
Ovenvande er et spændende byggeri, der ikke alene forøger boligmassen i Skanderborg midtby, men samtidig skaber værdi med nytænkende bygninger, der udnytter områdets mange muligheder.

”Der er stor variation i lejlighederne i både størrelse og indretning og det betyder, at man i området finder noget for enhver smag. Med store altaner og haver i stueetagen er der mange hyggelige kroge, som giver privatliv i de omkringliggende åbne og offentlige arealer,” siger Morten Elmgaard.

Lejlighederne er dynamiske og varierer i både udformning og størrelse fra 69 kvm. til 199 kvm. Fælles for hver lejlighed er gode lysforhold, velindrettede rum og store udearealer i form af enten altaner eller private haver i stueetagen. Boligerne er primært henvendt til det modne par fra slut 40’erne til 70’erne.

Byggeriet af lejlighederne er påbegyndt og forventes klar til indflytning den 1. februar 2019. 

False